2 Temmuz 2010 Cuma

Ken Grimwood - Sil Baştan(Replay) (okurken the last shadow puppets - my mistakes were made for you dinleyin, tercihen akustik)

http://fizy.com/#s/10cllf

Az önceki yazımda demiş olduğum üzre, staj yapmaya başladığım 1 Temmuz 2010 Perşembe gününden beri(dün yani) işim olmadığından doğru düzgün, ben de biraz kitap okuyarak zaman geçiriyorum. Bu yolda dün bir adet roman bitirmiş bulunmaktayım. Kendisinin adı ve yazarını başlıkta zaten görmüş bulunuyorsunuz..


Romanın hikayesine gelince; Jeff adlı bir ana karakterimiz var(şimdiden söyleyeyim, burada yazacağım herşey kitabın arka yüzünde ve ilk 2-3 sayfasında görebileceğiniz şeyler, ondan dolayı bir spoiler vs. değillerdir.). Jeff 1988(sanırım öyle olması lazım)’de 43 yaşındayken kalp krizi geçirip ölüyor. Ancak bir anda gözlerini açıyor ve kendisini 1963’te Emory’de(okulu) yurt odasında buluyor. Önünde hayatını tekrar yaşaması için bir şans, ve neredeyse tamamını bildiği bir gelecek var.

Romanın genel konusu bu. Oldukça sürükleyici bir kitap olmakla beraber kendisi, bir başyapıt da sayılmaz. Ancak ben kesinlikle okumanızı tavsiye ederim, hele eğer böyle azıcık fantastik kurgudan hoşlanıyorsanız, sizin kütüphanenizde kesinlikle sağlam bir yer tutacaktır bu kitap.

Yine kitabın arkasında yazan fakat bazı insanlara göre spoiler değeri taşıyabilecek bir konuyu da sizinle paylaşmak istiyorum(ha bu arada onu beyaz bilem yaptım ki ilk bakışta hemencecik göze çarpmasın, okumak isteyen iki spoiler yazısının arasını seçmeye çalışırsa yazanı görecektir..):


--SPOILER--

Jeff bu tekrarı sadece bir kere yapmıyor, bunu da bilin.

--SPOILER—


Başka roman incelemelerimle en yakın zamanda karşınızda olacağım.. Sırada Zagor var, evet bildiğin Zagor..:)

Haydi görüşürüz.

Utku

2 yorum:

  1. spoyler'ın arasını beyaz yapma fikrini inanılmaz başarılı buldum (:

    ister istemez kayıyor gözler iki spoyler arasına. böylesi 10 numara olmuş

    YanıtlaSil
  2. eyvallah hacı:D

    ben ilk salak gibi gri yapayım dediydim, sonra baktım yok böyle de olmıcak, baya baya beyaz yapayım, higlight edince görünür dedim:)

    YanıtlaSil